شرکت فنی مهندسی اسکوتریا یا خدمات تعمیر اسکوتر برقی

مقایسه اسکوتر برقی و دوچرخه برقی، کدام مناسب شماست؟

5/5 - (16 امتیاز)

اگر بین خرید اسکوتر برقی و دوچرخه برقی هنوز مردد هستید، حتماً این مطلب را مطالعه کنید. شما با مقایسه اسکوتر برقی با دوچرخه برقی در داخل این مطلب، می‌توانید اطلاعات زیادی را درمورد این دو وسیله به دست آورید و سپس براساس نیاز خود و هدفی که از خرید این وسایل دارید، یک انتخاب درست داشته باشید. پس قبل از اینکه تصمیم خود را نهایی کنید، حتماً چند دقیقه وقت خود را برای مطالعه این مقاله کنار بگذارید.

مقایسه اسکوتر برقی و دوچرخه برقی

 

آشنایی با اسکوتر برقی

در سال ۱۹۱۵ اولین اسکوتر برقی طراحی و روانه بازار شد. تا اینکه در سال ۱۹۹۰ این نوع وسیله نقلیه تولید گسترده‌ای در جهان پیدا کرد. در ابتدا اسکوتر برقی با هدف بازی و سرگرمی طراحی شده بود. اما امروزه برای انجام امور کاری نیز می‌توان از اسکوترهای برقی استفاده کرد. برای مثال در کافی شاپ، رستوران یا برای پیک‌های داخل شهری، می‌توان اسکوتر را برای کارکنان خریداری نمود. اسکوتر برقی دارای یک باتری است که مدت زمان نگهداری شارژ باتری، در بین مدل‌های مختلف اسکوتر برقی متفاوت است. اسکوترهای برقی در دو نوع دسته‌دار و بدون دسته طراحی می‌شوند. اگر شما می‌توانید تعادل خود را حفظ کنید، در نتیجه می‌توانید به سراغ خرید اسکوتر برقی بدون دسته بروید.

اشنایی با دوچرخه برقی

از نظر طراحی ظاهری، دوچرخه برقی دقیقاً شبیه دوچرخه معمولی است با این تفاوت که دوچرخه برقی دارای یک موتور الکتریکی است. هر زمان که سطح انرژی شما پایین بیاید و نتوانید رکاب بزنید، یا در محیط‌هایی که شیب‌های سنگین وجود دارد، می‌توانید به جای اینکه خودتان از طریق رکاب زدن دوچرخه را هدایت کنید، موتور الکتریکی را روشن نمایید. در این صورت دوچرخه شما شبیه به یک موتور برقی عمل خواهد کرد.

مقایسه اسکوتر برقی و دوچرخه برقی

در قسمت قبل شما با ساختار و کارایی اسکوتر برقی و دوچرخه برقی آشنا شدید. اما اکنون باید به پاسخ این سوال برسید که کدام یک از این دو وسیله مناسب‌تر هستند. اجازه دهید اسکوتر برقی و دوچرخه برقی را از نظر چند فاکتور مهم با یکدیگر مقایسه کنیم:

ایمنی دستگاه

اولین موضوعی که باید برای خرید هر نوع وسیله نقلیه به آن توجه داشته باشیم، بحث ایمنی دستگاه است. قطعاً اگر شما نحوه استفاده صحیح از اسکوتر برقی و دوچرخه برقی را بدانید، هر دو دستگاه برای شما ایمن خواهند بود. اما ایمنی اسکوتر برقی نسبت به دوچرخه‌های برقی، بسیار بالاتر است. با توجه به اینکه چرخ‌های اسکوتر برقی کوچکتر است، بنابراین راننده نمی‌تواند سرعت زیادی را با آن تجربه کند. پس همین محدودیت سرعت باعث می‌شود کنترل اسکوتر برقی راحت‌تر باشد. ولی در دوچرخه برقی امکان افزایش سرعت وجود دارد چون اهرم گاز برای آن در نظر گرفته شده است. بنابراین اگر راننده نتواند سرعت خود را کنترل کند، هر آن ممکن است اتفاقی برای او رخ بدهد.

طراحی ساخت

به اسکوتر برقی و دوچرخه برقی نگاه کنید. ارتفاع اسکوتر برقی کمتر است. بنابراین کسانی که مبتدی هستند، با اسکوتر برقی راحت‌تر می‌توانند تعادل خود را حفظ کنند. از طرف دیگر از آنجایی که برای رانندگی با اسکوتر برقی نیازی به رکاب زدن نیست، بنابراین همین مسئله نیز به حفظ تعادل و رانندگی راحت‌تر و ایمن‌تر کمک می‌کند.

محیط‌های مورد استفاده

از آنجایی که اسکوتر برقی دارای چرخ‌های کوچکی است، بنابراین ما روی هر سطحی نمی‌توانیم از اسکوترهای برقی استفاده کنیم. برخی از مدل‌ها به گونه طراحی شده‌اند که شما می‌توانید در زمین‌های خاکی و جاده‌های ماسه‌ای نیز سوار اسکوتر برقی شوید. ولی غالباً اسکوترهای برقی در زمین‌های آسفالت و برای مسافت‌های کوتاه مورد استفاده قرار می‌گیرند. اما دوچرخه برقی را می‌توانید بر روی هر سطحی و حتی برای مسافت‌های طولانی نیز استفاده کنید.

دوام و استحکام

ساختار کوچک اسکوتر برقی باعث می‌شود که آسیب‌پذیرتر باشد. بنابراین باید در نگهداری از آن بیشتر احتیاط کنید. اما دوچرخه برقی به‌گونه‌ای طراحی شده است که ساختار قوی‌تری دارد. بنابراین می‌تواند ضربات و فشارها را بیشتر تحمل کند.

راحتی در استفاده

اسکوترهای برقی به‌گونه‌ای طراحی شده‌اند که صندلی ندارند. بنابراین در تمام طول مدت رانندگی شما حالت ایستاده دارید. قطعاً همین موضوع باعث خستگی شما خواهد شد. به خصوص اگر قرار است به عنوان یک پیک از اسکوتر برقی در سطح شهر استفاده کنید، ایستاده بودن، بیشتر شما را خسته می‌کند و باعث می‌شود به مرور زمان دچار کمر درد شوید. ولی در دوچرخه برقی این مشکل حل می‌شود. شما به راحتی می‌توانید بر روی جایگاه خود بنشینید و رکاب بزنید.

سرعت وسیله

مسلماً دوچرخه‌های برقی سرعت بالاتری نسبت به اسکوترهای برقی دارند. برای چرخه‌های برقی اهرم گاز در نظر گرفته شده است. بنابراین هر زمان بخواهید، می‌تواند سرعت خود را با اهرم گاز کم و زیاد کنید. البته این نکته را در نظر داشته باشید که قرار است از اسکوتر برقی و دوچرخه برقی در چه محیط‌هایی استفاده کنید. فرض کنیم که شما می‌خواهید در سطح شهر و در محیط‌های پر ترافیک، سوار این وسایل شوید. در نتیجه امکان اینکه بتوانید مدام سرعت خود را زیاد کنید وجود ندارد. قطعاً در چنین شرایطی اسکوتر برقی برای شما مناسب‌تر است چون سرعت آن محدود است.

وزن وسیله

به طور کلی چون ساختار دوچرخه برقی بزرگتر از اسکوتر برقی است، همین مسئله باعث می‌شود وزن آن نیز بیشتر باشد. اسکوترهای برقی در وزن ۱۰ تا ۱۸ کیلوگرم طراحی می‌شوند که این موضوع به جنس بدنه، نوع باتری، موتور و ویژگی‌های دیگر بستگی دارد. ولی حداکثر وزن دوچرخه‌های برقی، ۳۵ کیلوگرم است. بنابراین جابجایی اسکوترهای برقی راحت‌تر است.

قابلیت جابجایی

فرض کنیم در یک روز بارانی سوار اسکوتر برقی یا دوچرخه برقی خود شده‌اید. در چنین شرایطی باید سریعاً خود را به یک سرپناه برسانید اگر چون آب به موتور و باتری این وسایل نفوذ کند، قطعاً خرابی‌هایی را به وجود خواهد آورد. اگر اسکوتر برقی داشته باشید، می‌توانید سریعاً سوار مترو یا اتوبوس شوید ولی امکان سوار شدن اتوبوس و مترو با دوچرخه برقی وجود ندارد.

قیمت

مسلماً تفاوت زیادی بین قیمت اسکوتر برقی و دوچرخه برقی وجود دارد. با توجه به اینکه دوچرخه برقی بزرگتر است، مواد بیشتری در ساخت آن به کار برده شده و یک موتور قوی بر روی آن نصب می‌شود، قیمت دوچرخه برقی گران‌تر است.

عمر باتری

یکی از مهمترین فاکتورهایی که در زمان خرید اسکوتر برقی و دوچرخه برقی باید به آن توجه داشته باشید، طول عمر مفید باتری است. چون زیاد بودن مدت زمان نگهداری شارژ کمک می‌کند تا شما بتوانید از این دو وسایل به مدت طولانی‌تری بدون جریان برق استفاده کنید. باتری‌هایی که برای اسکوتر و دوچرخه برقی استفاده می‌شوند، متنوع هستند. ولی به طور کلی حداکثر پیمایش در اسکوترهای برقی با استفاده از باتری، بین ۲۰ تا ۴۰ کیلومتر و برای دوچرخه‌های برقی، بین ۳۰ تا ۶۰ کیلومتر است. حتماً ظرفیت باتری را برای این دو وسیله در نظر بگیرید تا متوجه شوید براساس نیاز کاری شما، کدام مناسب است.

هزینه نگهداری

مسلماً چون قطعات مکانیکی کمتری در داخل اسکوتر برقی به کار برده شده است، هزینه نگهداری آن کمتر است.


سخن پایانی

برای خرید انواع اسکوتر برقی شما می‌توانید به سایت اسکوتریا مراجعه کنید. مدل‌های مختلفی از اسکوتر برقی با مشخصات کامل در داخل این فروشگاه اینترنتی درج شده است. برای کسب اطلاعات بیشتر، امکان تماس با کارشناسان فروش به صورت تلفنی یا آنلاین نیز وجود دارد. تیم حرفه‌ای مجموعه اسکوتریا در کنار شما خواهد بود تا درنهایت بتوانید یک خرید ایده‌آل داشته باشید.

اشتراک گذاری